Björns plats på nätet

CQWW 2012 – EN ny upplevelse

Jag hade inte tänkt att köra denna testen alls. Men av olika skäl slumpade det sig som så att jag satt vaken då testen skulle börja och fick ett ryck. Äh, tänkte jag, det kan vara kul att testa.

Sagt och gjort, strax efter 2 på natten hade jag bestämt mig. Testen började 00 UTC, d.v.s. klockan 2. Jag hade inte förberett mig ett dugg. Så därför var det första jag fick göra att börja fundera på loggprogram. Det finns ju en massa olika program men jag valde att ladda hem N1MM och TR4W. Valet blev att installera N1MM då jag hört flera som kör det programmet.

Det gick snabbt och lätt att installera på den datorn jag brukar använda för detta ändamål. Jag packade upp min 706a och startade programmet. Efter att ha konfigurerat det jag var tvungen att göra kom det igång och allt fungerade som det skulle. Rigstyrningen fungerade utan problem även den.

Första QSOt med OM8A körde jag 4.32 UTC. Detta på 40 meter med min skitantenn till vertikal. Jag skiftade till 20 meter där antennen fungerade bättre och körde fram till åttatiden svensk tid. Några timmars sömn blev det innan jag körde igång igen. Det gick ju lite bättre än på SACen men inte perfekt. SÅ höll jag på under dagen och natten till söndagen. Mottot blev att köra testen hellre än bra och lite men välment då det gäller poängen. Med tanke på risiga antennen så kan resultatet bara förbättras till kommande år :-)

Det jag kunde konstatera under helgen är att jag måste försöka fixa en ny och bättre lösning då det gäller antenn. Jag har redan kollat på en ny antenn som jag hoppas kunna införskaffa så snart som möjligt. Sedan gäller det att få upp den före vintern. Det kan bli en liten kapplöpning mot vädrets makter. Men det hade varit kul att ha en ny och bättre antenn att förgylla vintern med. Om inte så får det bli ett projekt till våren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>