Björns plats på nätet

Övrigt

Googlekoden

En av alla de kurser jag läst på högskola handlade om ”Sociala medier”. I kursen fick vi se en föreläsning av Andreas Ekström som berättade om sina upplevelser och erfarenheter av Google.
Det var en mycket givande föreläsning och han gav tipset att läsa hans bok ”Google-koden”. Google är inte bara en sökmotor, det är kanske 200 olika företag med olika inriktning.

I boken beskriver han hur företaget Google startades och dess utveckling. Google kan vara världens godaste företag, eller det ondaste. Vi vet inte det. Vi vet bara att det är ett av de skickligaste – inte minst på att berätta precis den historia man vill berätta om sig själv.

Boken ”Google-koden” finns som pocket för 49 kronor hos Bokus men även som e-bok.

Väl använda pengar för den som vill veta mer om Google.

 


Svenska Hackare

För många är hackaren en skurk för andra en hjälte. De två författarna Daniel Goldberg och Linus Larsson har skrivit en intressant bok om några av de svenska hackare som blivit både välkända och ökända världen över. På samma gång som historierna om dessa hackare är spännande och intressant får vi även en inblick i en av vår tids mest mytomspunna subkulturer i boken ”Svenska Hackare”.

Boken är stundtals väldigt spännande. Som läsare får man reda på hur något som från början var en oskyldig utmaning i programmering blev till en jakt med flera myndigheter i Sverige, USA och ytterligare länder inblandade. Hur olika ingenjörer på organisationer, avancerade datacenters och universitet fick många sömnlösa nätter.

Boken ”Svenska Hackare” finns som inbunden och pocket hos Bokus men även som e-bok.

En bok som jag starkt rekommenderar. När man läst boken finns det risk att man blir lite paranoid och börjar tänka lite mer på vad man gör på Internet. Den blir nästan som en spark i mellangärdet och man blir ruskigt snabbt påmind på hur enkelt en del personer kan komma över information.