SM6JOC.se

Björns plats på nätet

Nygammal webbplats

Efter att ha testat lite olika CMSer ett tag har jag bestämt mig för att börja använda WordPress. Genom detta har jag integrerat den gamla bloggen med den nya webbplatsen.

Nu är det bara att fylla i alla sidor och fixa till allt annat. Det bästa är att jag enkelt kan ändra innehåll, lägga in nytt och allt annat arbete med webbplatsen direkt via ett webbgränssnitt.

Det bästa med CMSer och WordPress är att det är lättarbetat och att man kan jobba var som helst där det finns en Internetuppkoppling. Nu väntar ett lite större kundprojekt att färdigställas. Det blir också en webbplats uppbyggd med WordPress.

CQWW 2012 – EN ny upplevelse

Jag hade inte tänkt att köra denna testen alls. Men av olika skäl slumpade det sig som så att jag satt vaken då testen skulle börja och fick ett ryck. Äh, tänkte jag, det kan vara kul att testa.

Sagt och gjort, strax efter 2 på natten hade jag bestämt mig. Testen började 00 UTC, d.v.s. klockan 2. Jag hade inte förberett mig ett dugg. Så därför var det första jag fick göra att börja fundera på loggprogram. Det finns ju en massa olika program men jag valde att ladda hem N1MM och TR4W. Valet blev att installera N1MM då jag hört flera som kör det programmet.

Det gick snabbt och lätt att installera på den datorn jag brukar använda för detta ändamål. Jag packade upp min 706a och startade programmet. Efter att ha konfigurerat det jag var tvungen att göra kom det igång och allt fungerade som det skulle. Rigstyrningen fungerade utan problem även den.

Första QSOt med OM8A körde jag 4.32 UTC. Detta på 40 meter med min skitantenn till vertikal. Jag skiftade till 20 meter där antennen fungerade bättre och körde fram till åttatiden svensk tid. Några timmars sömn blev det innan jag körde igång igen. Det gick ju lite bättre än på SACen men inte perfekt. SÅ höll jag på under dagen och natten till söndagen. Mottot blev att köra testen hellre än bra och lite men välment då det gäller poängen. Med tanke på risiga antennen så kan resultatet bara förbättras till kommande år :-)

Det jag kunde konstatera under helgen är att jag måste försöka fixa en ny och bättre lösning då det gäller antenn. Jag har redan kollat på en ny antenn som jag hoppas kunna införskaffa så snart som möjligt. Sedan gäller det att få upp den före vintern. Det kan bli en liten kapplöpning mot vädrets makter. Men det hade varit kul att ha en ny och bättre antenn att förgylla vintern med. Om inte så får det bli ett projekt till våren.

SAC 2012 – testen som Gud glömde

Har precis avslutat SAC 2012. Sämre än sämst. Mycket QRM som vanligt. Med skitkonditioner på det var testen inget som kommer att gå till minnet direkt.
Får se fram mot nästa år och då har det kanske kommit upp lite bättre antenner hemmavid också. Kanske jag även ska ge mig ut på störningsjakt. För om jag kan få ner störningsnivån ett par S-enheter hade det varit underbart.

Rum bokat i Eskilstuna

I går bokade jag rum inför SSAs årsmöte i Eskilstuna. Det blir bara för en natt, natten fredag till lördag. Detta eftersom man valt att lägga årsmötet direkt efter loppisen och utställningen.
Jag tror att många kommer att göra som jag, att bara stanna en natt. För det enda som återstår efter mötet är middagen på kvällen. Det känns lite onödigt att betala kanske 400 – 450 kronor plus en extra natt på hotell för 700 – 1000 kronor bara för att vara med på middagen. För på söndagen blir det bara att vakna, äta frukost och åka hem.
Jag hade tur och fick ett billigt rum, ”bara” 695:-. Har inte bestämt mig om jag ska köra bilen upp eller om jag tar tåget. Kollade med SJ men dom har inte släppt
lågprisbiljetterna ännu. Men har man tur kanske resan kan hamna på runt fyra hundra kronor ToR. I så fall blir det ett av dom billigaste årsmötena på länge förutom när vi i GRK arrangerade det.
Blir det inte resa med tåg så finns det ju plats för tre till i bilen.

GP har släppt en app för Android

Har precis tankat ner och testkört GPs app för Android. Verkar helt ok.

Går att ladda ner på Android market. För den som vill finns även en QR-code.

Det bästa vore väl ändå om alla tidningar och andra gjorde sina webbplatser på ett sådant sätt att det fanns en för vanliga skärmar och en för smartphones och en för surfplattor.

Inte så mycket mer jobb att göra men så mycket smartare.

Ovanligt besök

Låg i sängen på sjukan och fick helt plötsligt se att vi hade ett ovanligt besök i rummet.

På en av skärmarna mellan sängarna satt en liten gräshoppa. Jag skyndade mig att ta fram kameran och tog lite bilder på den.

Macrofuntionen funkar rätt hyfsat. Kunde komma väldigt nära och ta bilder. Gräshoppan hoppade inte iväg utan satt kvar och tittade nyfiket på mig och kameran :-)

Till slut tänkte jag hjäpa honom ut. Han klättrade upp på motljusskyddet och jag gick till dörren. Ligger på bottenvåningen och har plantering rätt utanför.

Försökte få gräshoppan att förstå att han skulle hoppa ut men det gick inte. Till slut befriade jag honom genom att blåsa ordentligt och han hoppade ner på gräsmattan.

Snabb leverans av paket

Paketet med mina grejer från Hobbyking anlände igår till Sverige. Idag har dom redan kommit till ICA Tuve!!

Med andra ord lät tullen paketet passera den här gången. De andra två paketen anlände till Sverige idag. Tänk att det kan gå så fort att skicka paket från Hong-Kong till Sverige. Fantastiskt om man jämför med ett brev från ett av våra större företag i Sverige som jag fick förra veckan. Det hade tagit 8 dagar att nå mig :-(

Tre paket på väg

Äntligen har mina grejer från Hobbyking lämnat Hong-Kong. Jag avbeställde de prylar som var restnoterade och dom skickade paketet direkt. Det gick med flyg från Hong-Kong idag.

Samtidigt gick två andra paket från ett annat företag. Får se hur snabbt det går innan alla kommer fram. Ligger iofs på sjukhus för mitt ben så jag kan ändå inte göra något förrän på fredag då jag kommer hem.

Haft kontakt med Hobby-King angående restorder

Jag har idag varit i kontakt med Hobby-King angående en order jag la för nästan två månader sedan. När jag beställde var det ungefär hälften av prylarna jag beställde som blev restnoterade.

Efter ett par veckor var det bara en pryl som fortfarande var restnoterad, fästet som håller propellern till motorn. Så har det varit ett tag och jag tröttnande. Skrev till deras support och frågade när de skulle få in den och fick svaret att de inte visste. Men det kunde ta nån månad eller två till. Jag kunde antingen vänta eller avbeställa fästet. Jag valde det sista och nu ska delarna som behövs för att få ihop min tri- och quadcopter snart vara på väg.

Jag började samtidigt leta efter alternativa fästen och leverantörer. Hittade två olika som jag beställde.

När väl alla delar kommer från Hobby-King blir det till att bygga klart och börja testflyga. Äntligen får man väl säga. Får hoppas att allt går bra så att det blir några flygturer under sommaren och hösten.

Kategorier